„Антикорупционен фонд“ сигнализира за съмнителна обществена поръчка на луксозен автомобил в Община Хаджидимово

NetNews

Фондация "Антикорупционен фонд" е сигнализирала Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за съмнителна обществена поръчка на Община Хаджидимово за доставка на луксозен лек автомобил, разписана за конкретен доставчик.

От АКФ пишат, че техническите спецификации в поръчката на общината са необичайно конкретни и изброяват елементи като „подлакътник за задните места с отделение за вещи“, „отделение за очила при модула за управление на интериорното осветление“, „жабка пред пътника отпред, вентилирана, осветена с възможност за заключване“, „мрежи за укрепване на предмети на тунела в краката на пътника отпред и в багажното отделение“, „лампи за четене на задните места“, „куки в багажното отделение“, „контакти за предните и задните места и в товарното отделение 12V“, „лайсна за защита на ръба на багажника“, „алуминиеви джанти 19 инча, (48,3 см) дизайн 5 дойни спици, лакирани в титан сиво“, „два видими ауспухови накрайника в полирана благородна стомана“, „спортни педали от полирана благородна стомана с гумени бутони“, „амбиентно интериорно осветление в седем цвята, озвучителна система“ и други. Най-изненадващо е конкретното изискване моторното превозно средство да е употребявано, като годината на първата му регистрация да бъде 10 месец 2017 г.

Спецификациите на поръчката плътно следват описанието на конкретен лек автомобил „Mercedes-Benz S350d L 4M AMG line facelift“, обявен за продажба на интернет сайта на конкретен търговец на автомобили. Дружеството е единственото, което подава оферта и печели поръчката, както става ясно от протокола от заседанието на комисията.

От "Антикорупционен фонд" сигнализират до АДФИ, тъй като обществената поръчка недвусмислено таргетира конкретен доставчик, в разрез с принципите на Закона за обществените поръчки за неограничаване на свободната конкуренция. Поръчката на толкова луксозен автомобил предизвиква въпроси и поради свръхзадлъжнялостта на Община Хаджидимово.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова: Борисов иска свикване на ВНС, за да остане премиер до живот

Бойко Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане премиер до живот. Конституцията за втори път се превръща в средство да продължи властта си и още малко да е премиер. Той така и не разбра, че за да се започне процедура за приемане на нова Конституция, е необходимо […]