Армения протяга ръка за мир на Азербайджан

NetNews

Ереван се надява в близко бъдеще да проведе разговори по същество с Баку за мирно споразумение, заяви секретарят на арменския Съвет за сигурност Армен Григорян.

„Не бих нарекъл ситуацията безизходица. Комисията за определяне на границите и сигурността проведе първото си заседание на равнище заместник министър-председатели на Армения и Азербайджан, а следващите заседания ще се проведат в Москва и Брюксел.

Надяваме се, че ще бъде постигнато споразумение и срещата ще се проведе в близко бъдеще„, каза Григорян в ефира на Обществената телевизия на Армения.

Григорян отбеляза, че в момента се обсъжда подготовката на срещата му с помощника на президента на Азербайджан Хикмет Хаджиев.

„Също така се надяваме, че скоро ще се проведат срещи по същество, на които ще бъде обсъдено мирното споразумение и ще можем да продължим напред. Външните министерства на двете страни работят в тази посока. Армения винаги е готова за разговори по същество“, заяви секретарят на арменския Съвет за сигурност.

Източник: News.bg

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шефът на щангите Неделчо Колев ексклузивно пред ФАКТИ: Искат да ме бутнат от стола и да си назначат нов шеф

Преди време състезателите по вдигане на тежести и треньорът на националния отбор Иван Иванов дадоха пресконференция, на която обявиха, че шефът на федерацията Неделчо Колев трябва да се раздели с поста си на президент поради редица „спънки“, които са възпрепятствали пълноценната подготовка за Европейското първенство в Албания. Състезателите обявиха също […]