Асен Василев зове НС да избере нов състав на КЕВР

NetNews
Асен Василев зове НС да избере нов състав на КЕВР

Снимка: БГНЕС

Министър на финансите Асен Василев призова депутатите да изберат максимално бързо новия състав на КЕВР, защото мандатът на този е изтекъл.

„Моят призив към НС е в максимално кратък срок да бъде избиран нов състав на КЕВР, който да не е с изтекъл мандат, за да има правителството партньор с който да работи“, обърна се той към законотворците по време на дебата в пленарната зала за отпускането на помощи за бизнеса заради скъпия ток от преизпълнението в бюджета.

Асен Василев коментира, че преди да изтече мандата на първото служебно правителство е имало редица срещи с търговците и КЕВР и се е постигнало съгласие, че трябва да се нанесат корекции в договорите с търговците и някои от правилата на КЕВР.

„Регулаторът обаче все още три месеца по-късно не е направило съответните промени в наредбите, а правителството не може да ги нанесе“, призна той.

Румен Гечев от БСП коментира, че трябва институциите да проверят и борсата за електричество и да се установи нарушенията на правилата на конкуренцията, защото не са промени разходите на българските производители на ток.

Според него има много спекуланти на борсата и това също е причина цените да растат.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Land Rover Defender се превърна в кабриолет

След неуспешния опит на Land Rover с Evouqe Cabirolet, британската компания едва ли ще рискува с представянето на нов подобен модел, макар ограничена бройка клиенти да желаят подобен модел. Именно заради тях дизайнерското студио Heritage Customs показа новия си проект на базата на последното поколение Land Rover Defender. Valiance Convertible, […]