Атанас Атанасов: Отвсякъде се вижда, че ГЕРБ и Борисов са в изолация и не могат да я пробият

NetNews

Един километър от границата ни струва 1 млн. лв. Златни нишки ли има в нея? Днес виждаме резултатите от цялата тази история. Нахално беше да се иска оставката на служебния министър, при положение, че е стреляно от чужда територия. Това заяви Атанас Атанасов от „Демократична България” в предаването „Панорама” по БНТ.

„Отвсякъде се вижда, че ГЕРБ и Борисов са в изолация и не могат да я пробият. Има маса други проблеми, които трябва да се решават. Смятаме, че е възможно да се създаде правителство с втория мандат – на малцинството, което да бъде подкрепено от ГЕРБ”, коментира той.

„Искате подкрепата ни и ни наричате „мафия”? За разлика от Вас, аз не се занимавам с всякакви конспирации”, обърна се към него Тома Биков от ГЕРБ, цитиран от novini.bg.
„Знаете ли какъв е проблемът? Ще се опитам да го опиша. Борисов си търси политическа пералня. Някаква такава, каквато беше преди години, когато го изпраха заради СИК-аджийското му минало. Но пералнята отдавна се повреди”, отвърна Атанасов.

„ДБ, нашето обединение, беше създадено за това, за да демонтира корумпираната Борисова държава. Ние преследвахме тази цел последователно. Нали твърдят, че ГЕРБ не е Борисов? Като са отговорни, нека подкрепят едно такова правителство, което би могло да е много полезно за България”, каза още той.
Той заяви, че имат различия с „Продължаваме промяната”: „В крайна сметка обаче сме политически сили, които искат промяна, реформа – не сме част от статуквото. Днес също обсъждахме местните избори, а другата седмица може би ще обсъдим и как да действаме в София. Всички ние искаме промяна – само ако погледнете числата от последните избори, достатъчни са гласовете за ПП и ДБ за радикална промяна.”

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

2 двойки зодии имат най-бурните връзки

Между някои двойки има голямо напрежение. Те може да се обичат много, да са страстни, непрекъснато да се прегръщат и целуват, но пък и постоянно да се карат, дори за дребни неща и да спорят. Те не умеят да правят компромиси, ядосват се бързо и трудно се справят с конфликтите. […]