Байдън критикува „неандерталците“ от Тексас заради премахването на маските

NetNews

Президентът на Съединените щати Джо Байдън критикува премахването на ограниченията срещу COVID-19 в Тексас и го нарече "неандерталско мислене", предаде Нова телевизия.

По думите на държавния глава това е голяма грешка, а маските, социалната дистанция и всички други мерки са много важни – въпреки ваксинацията. Заедно с Тексас и друг американски щат обмисля премахването на ограниченията и ще разреши отваряне на всички бизнеси.

"Мисля, че е голяма грешка. Надявам се, че всички са разбрали досега, че маските имат значение. Ние сме на прага да променим фундаментално хода на тази болест заради начина, по който хората получават ваксини. Успяхме да се издигнем толкова нагоре, че до май ще имаме ваксина за всеки пълнолетен американец. И последното нещо, от което се нуждаем е неандерталско мислене. Да си мислим, че междувременно всичко е наред, едва ли не – сваляйте маските, забравете за всичко", смята Байдън.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

10-годишно дете от Плевен със златен медал от световен конкурс за рисунки

Десетгодишната Лилия Янкова от Плевен получи златен медал от световен конкурс за детски рисунки в Иран. Тя е възпитаничка на школа "Колорит", съобщи нейната ръководителка Майя Ананиева, цитирана от БТА. Темата на конкурса е била "Здраве през пандемията коронавирус". Международното жури е оценило високо рисунката на Лилия, която нарисувала картина […]