Банката на Италия разкри опустошителните размери на пандемията

NetNews

Банка д’Италия, Централната банка на Италия, разкри какви в действителност са опустошителните размери и въздействие на коронавирусната пандемия, предаде агенция ANSA.

По данни на финансовата институция чуждестранните посетители в Италия са изхарчили само 1,193 милиарда евро в страната през месец октомври. Това е намаление със 70,4% в сравнение със същия месец през 2019 година, когато нямаше пандемия. Банката посочва, че внезапното и драстично свиване на туристите ще има тежко въздействие върху икономиката.

Драстичният спад на туристите ще окаже сериозно въздействие върху брутния вътрешен продукт на Италия, която разчита много на този бранш. От Банка д’Италия подчертават, че туризмът е важен сектор на икономиката в Италия и по света, включително и по отношение на заетостта, социалната и културна интеграция. Ефектът на пандемията подчерта значението на този сектор, посочиха от банката.

Италианският министър-председател Джузепе Конте издаде нов указ за удължаване на националния локдаун – до 5 март, след като здравното министерство предупреди, че здравната обстановка в страната се влошава. Италия е една от страните в света, които са най-засегнати от коронавирусната пандемия. Тя е на шесто място по брой смъртни случаи от началото на здравната криза – с над 80 000 починали. Потвърдените случаи на инфекция в Италия са 2,3 милиона. В световен мащаб заразените вече са над 93 милиона, като най-много има в САЩ (над 23 милиона).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски промени съперниците за две от контролите си в Хърватия

Две промени настъпиха в програмата за контролните срещи на Левски по време на зимния подготвителен лагер в Умаг, Хърватия. На 23 януари „сините“ излизат срещу полския Подбескидзе (Бьелско Бела) вместо предварително обявения Бачка Топола (Сърбия). Словенският Копер пък ще е съперник на Левски в четвъртата му контрола на хърватска земя, […]