Бахмут е най-горещата точка в Украйна

NetNews

Бахмут остава „най-горещата“ точка в Украйна, където украинските защитници водят сражения с руските сили. Това съобщиха украински медии, като се позоваха на генералния щаб на украинската армия.

Боевете в района на Бахмут продължават вече няколко месеца. През изминалото денонощие украинските сили са отбили 16 вражески атаки в района на Луганск и Донецк, някои от тях в районите на Бахмут и Соледар.

Според ръководителя на администрацията на Луганска област Сергий Гайдай въоръжените сили на Украйна успешно провеждат контранастъпление в посока Сватово и Кременная.

Русия се стреми да подобри тактическата си позиция в Купянск и в Лиманско направление. Тези територии бяха освободени при есенното контранастъпление на украинските сили, предаде БНР.

Генералният щаб съобщава, че вече са ликвидирани над 100 000 руски окупатори, над 3000 танка, почти 6000 бойни бронирани машини, над 650 крилати ракети.

Междувременно Киевската градска военна администрация съобщава, че ситуацията с енергоснабдяването в столицата остава трудна.

Поради разрушените мрежи и възли повечето потребители в града не могат да получат електричество в домовете си. Все още има аварийни прекъсвания на тока, чиято продължителност не може да бъде регулирана.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Саакашвили се появи в съда видимо доста отслабнал и с изпито лице

Грузинският опозиционер и бивш президент Михаил Саакашвили се появи днес видимо доста отслабнал и с изпито лице на съдебно заседание, в което участва чрез видеовръзка, предаде Франс прес, като се позова на кадри, разпространени от телевизиите, съобщи БТА. Известен някога с представителната си фигура, Саакашвили се подпираше на възглавница, сложена […]