Безлов за магистрата с подкуп: Липсата на перспективи създава усещането за безнаказаност

NetNews

Направих усилие да проверя за дела и обвинения срещу съдии за корупция. Това, което прави впечатление е, че от 2015 година не сме имали съдия, обвиняван в корупция. Поне не знаем публично за това. Като погледнем назад във времето, преди 2007 година също няма такива случаи. След това има една експлозия от такива случаи. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” експертът по сигурността към Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов, коментирайки последните случаи на задържани за подкуп съдия и полицаи.

По думите му периодът с хванатите за корупция съдии обхваща влизането на страната ни в ЕС. „Това е периодът, в който имахме големи надежди. Веднага след влизането в ЕС, първият кабинет на Борисов, тоест 2007 до 211 година”.

Според Безлов сумата от 10 000 лева не е толкова голяма, сравнена със заплатата на един съдия, пък бил той и на работа в Търговище. „Все пак е изненадващо в много отношения. Но от друга страна, ако няма такива случаи, в които разследват ваши колеги и както се казва „над вас Бог”, ако изглежда достатъчно нискорисково и безпроблемно – защо да не го превърнете в една машина за пари?”, попита той. И допълни: „В последните години има едно безвремие и безперспективност и това създава усещането за безнаказаност”.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на НАТО към Белград и Прищина: Въздържайте се от ескалация на напрежението

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза днес, че мироопазващата мисия на НАТО в Косово КейФОР е изключително важна и призова Белград и Прищина да се въздържат от действия, които биха могли да доведат до допълнителна ескалация, предаде Танюг, цитирана от БТА. „Призоваваме двете страни да се въздържат от всичко, […]