Бившият треньор на ПСЖ Кристоф Галтие го грози наказание от три години за расизъм

NetNews

Бившият треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие може да бъде наказан за три години и да му бъде издадена условна присъда от 12 месеца затвор заради расистки изказвания, съобщава вестник „Паризиен“, позовавайки се на Прокуратурата в Ница. Специалистът също може да бъде глобен с 45 хиляди евро.

Заседанията по делото се проведоха вчера, а адвокатите на треньора заявиха, че на разследването относно обвиненията за тормоз и дискриминация срещу него липсва „безпристрастност“, допълва БТА.

На 30 юни радио „RMC Sport“ съобщи, че Галтие е бил задържан за 24 часа в Ница като част от разследване на случай на расистки обиди. Повод за това е писмо на треньора до бившия директор на Ница Жулиен Фурние, в което той изтъкна несъгласието си в отбора да има голям брой афроамериканци и мюсюлмани.

57-годишният Галтие стана старши треньор на Пари Сен Жермен на 5 юли 2022-а, а точно година по-късно договорът му беше прекратен. През сезон 2021/2022 французинът води Ница. Преди това е бил треньор на Лил, Сент Етиен и Марсилия. През октомври 2023-а Галтие подписа договор с катарския клуб Ал Духаил.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Паравоенната нацистка група е елиминирана в Испания

Испанската гражданска гвардия спря дейността на паравоенна група с „нацистка идеология“ се казва в прессъобщение на правоохранителните органи. По тяхна информация полицията е задържала 11 членове на групата в различни провинции на страната, а срещу други 11 души е образувано разследване. Арестуваните са заподозрени, наред с други неща, в обида […]