Би Би Си на ръба, бойкот заради Гари Линекер

NetNews

Би Би Си на ръба, бойкот заради Гари Линекер

Снимка: БГНЕС/EPA

Голямо недоволство в Би Би Си след решението да освободи Гари Линекер.

Някогашният футболист беше сред основните лица на телевизията. От десетилетия той води нейното най-популярно спортно предаване.

Въпреки това той беше временно освободен от предаването, заради постове в социалните платформи, критикуващи правителството.

Още по темата

8 юли 2021 00:39

168

20 авг 2018 23:00

28

Неговите колеги проявиха солидарност и отказват да излъчат предаването.

Настояват Линекер да разговаря с ръководството на медията, за да разрешат своите разногласия.  Ръководството на медията обяснява, че решението е взето заради правилника, който предвижда нейните служители да са безпристрастни.

Колегите на водещия припомнят, че там има и параграф, позволяващ коментари по актуални теми. Много спортни фигури сега отказват да дават интервюта за медията, проявявайки подкрепа към един от най-добрите реализатори на английския футбол.

Обяснява се, че той може да се върне в ефир, но първо трябва да има договореност с управителния съвет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Получени са над 190 сигнала за купуване на гласове

Снимка: БГНЕС Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове. Постъпват сигнали и на телефонните линии, разкрити от МВР. Това заяви в Шумен вътрешният министър Иван Демерджиев, предаде БНТ. Набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тази дейност, каза Демерджиев. Допълни, че ще направят всичко възможно […]