Блинкън говори по телефона с лидерите на Армения и Азербайджан

NetNews

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разговаря по отделно с лидерите на Азербайджан и Армения в опит да помири бившите съветски републики, които водиха шестседмична война през 2020 г. за оспорвания регион Нагорни Карабах, предаде Ройтерс.

В изявление на Държавния департамент се казва, че Блинкън е обсъдил с лидерите на двете страни – азербайджанския президент Илхам Алиев и арменския премиер Никол Пашинян – историческата възможност да се постигне мир в региона. Той е похвалил неотдавнашната среща между външните министри на двете страни и е насърчил продължаването на диалога. Блинкън е предложил американска помощ за улесняване на регионалните транспортни и комуникационни връзки, се казва още в съобщението.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Почина "гангестърът" Пол Сорвино

Американският актьор Пол Сорвино почина на 83-годишна възраст. Сорвино има участие в близо 50 филма по време на дългата си кариера в Холивуд и е най-известен с ролята си на мафиот Пол Цицеро в шедьовъра на Мартин Скорсезе от 1990 г. „Goodfellas“, пише БЛИЦ. Той също играе Хенри Кисинджър във […]