Блокираните на летище във Франкфурт българи настояват за обезщетения

NetNews

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт повече от 14 часа без храна и вода. Самолетът за София ще може да излети преди 21:00 часа тази вечер. Потърпевшите настояват за обезщетения.

Още по темата

8 яну 2022 10:28

53

Полетът от Франкфурт за София е трябвало да излети в 22:30 часа в петък, но заради обилен снеговалеж самолетът остава на пистата заедно с пътниците в него, първоначално с кратко закъснение.

„Половин час закъснение на полета. Чистят пътищата. Много е заснежено, много сняг има. Ето, чакаме. Половин – един час ще чакаме. Поседнали сме тука готови за полет, но полет няма“, каза Меркан Сали, който е пътник в самолета.  

Самолетът обаче не излита, а 150 пътници, сред които и 12 бебета остават в него през цялата нощ без храна и вода. В социалната мрежа част от потърпевшите разказват, че след кошмарната нощ е започнала подписка с искане за обезщетения от самолетния превозвач.

Bulgaria ON AIR се свърза с консулството ни във Франкфурт на Майн, но сигнал в службата не е получаван.

От авиопревозвача не обясняват причината за закъснелия полет, но уточняват, че самолетът за София ще излети преди 21:00 часа тази вечер.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на „Булгаргаз“ пред Bulgaria ON AIR: Не изнасяме евтин газ за Румъния

„Булгаргаз“ не изнася евтин газ за Румъния от хранилището в Чирен. Така пред Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов отговори на появилите се обвинения от министри. По-рано през седмицата на комисия в Народното събрание енергийният министър Александър Николов заяви, че от българското хранилище е изнасяно синьо гориво […]