Бойко Борисов за лидерската среща: Опит да се върне нормалният тон в парламента

NetNews

Това е опит да се върне нормалният тон в парламента. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти лидерската среща в парламента, организирана от БСП, на която той се яви в петък.

Бойко Борисов дойде в парламента за лидерската среща във връзка с третия мандат за съставяне на кабинет. Той влезе в стаята на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Поканата задължаваше да се явим, вие казахте, ако сте мъже, заповядайте. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лидерската среща, организирана от БСП за реализиране на третия мандат, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Това, което казахте, го има във всички програми. Всички партии го казват. Аз съм убеден, че след пети избор пак ще се говори същото. Ако не се изговори предварително как ще се структурира правителство няма да има структура.

Декларацията на ПП не беше подкрепена от други. Нашето правителство не му достигнаха 5 депутати. Този разговор не беше проведен преди. Тогава нямаше да има значение чий мандат, а и съм убеден, че ако ние имахме решение къде може да има правителство и президентът Радев щеше да се съгласи. На нас не стигна мъдрост, нито сила нито воля“, изтъкна той.

„Така като сме я подкарали с добре работещ парламент, а не може да излъчен правителство.

Най-лесно още един месец избори, кампания. Никой не иска да погледне сериозно. Две години думата хаос е в речника на всички. Две години имаме модел „Радев“. Да ги сравним какво по-добро се случи. Ние с колегите ще направим всичко възможно да направим правосъдната реформа. Вчера с нашите гласове на комисия мина законът. Хубав, лош европейските държави са го признали.

Удължихме живота на парламента, за да минат законите“, уточни Борисов.

„На нашия конгрес имаме решение да не подкрепяме правителство на БСП. Аз ще разговарям с колегите подобна забрана не трябва да бъде някаква спирачка за техническо правителство в някакъв момент. Сега няма как да ви подкрепим, но с присъствието си уважаваме вашата покана.

Тежките теми са минали в парламента и сега може да се работи действително само по теми касаещи бюджет, здравеопазване и т.н.“, каза още лидерът на ГЕРБ

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Заядлив коментар разпали страшен скандал около "Тоника"

Преди няколко дни скандал разтресе култовата група „Тоника“. Искрата, от която се разгоря пожарът в медиите и социалните мрежи, тръгва от едно изречение във Фейсбук, написано от преподавателката в Музикалното училище в Бургас Елза Паносян. „А най-комично беше участието на пеещата Ева, посмях се доволно“, подиграва се на изявата на […]