Бойко Борисов: Няма да съм премиер! Трябва да преговаряме за правителство ВИДЕО

NetNews

Народът каза – стига сте враждували. Нито една партия не получи мандат да състави правителство. Предлагам на лидерите на останалите партии да се дръпнем назад. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че избори след избори в България обслужват само Путин. 67% от населението подкрепя обаче евро-атлантическите ценности, припомни Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че предлага контактна група от всяка парламентарна група да преговарят за създаване на правителство. Ние ще подкрепим „Да, България“ за съдебната реформа и „Продължаваме промяната“ за социалната сфера и пенсионерите. Трябва да се опитаме да успокоим ситуацията.

В тези контактни групи могат да влизат независими експерти, които се ползват с доверие като Росен Плевнелиев, Соломон Паси и други, посочи Бойко Борисов. Той посочи, че първата тема е анти Путин, втората тема е еврозоната, а третата – Планът за възстановяване.

„Тези избори показаха, че народът не даде на никого самостоятелно право да управлява. Каза ни: намерете начин“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първата си пресконференция след изборната победа на 2 октомври.

Борисов посочи тежката загуба в Перник на „знамето“ на промяната Бойко Рашков.

„Много илюзии изчезнаха. Ако идем на следващи избори нищо различно няма да се получи. Ще се похарчат още 100 млн. Предлагам на лидерите на другите партии да се дръпнем назад, въпреки че „ранното ми пенсиониране“ се провали с победата във всички областни градове. Кое е най-важното в момента? Кой е срещу Путин и кой е срещу него, кой е с Украйна и кой е срещу. Нека това е първата тема, по която да заявим позиции“, призова лидерът на ГЕРБ.

Томислав Дончев благодари на всички гласували и отбеляза, че ГЕРБ-СДС беше 24 избираеми района, ДПС – 5, а ПП – два.

„Картата е синя, но не това е най-важното. Върнали сме подкрепата на 38 хил. избиратели, което значи, че пътят е верен. И този резултат е постигнат в крайно агресивна среда и никаква конструктивност от другите партии“, заяви Дончев.

Той се позова и данните по демографски, социален и образователен профил – избиратели от всички възрастови групи, мъже и жени, работещи.

„Всяка победа е ценна – първата е трудна, но следващите са още по трудни“, заяви Дончев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Преговорите за сблъсък между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа вървят към провал

Преговорите за очаквания с голямо нетърпение от боксовите фенове мач в тежка категория между британците Тайсън Фюри и Антъни Джошуа вървят към провал, съобщава „Sky Sports“. Еди Хърн, агент на Джошуа, не вярва, че двубой между двамата ще бъде потвърден, или поне не за планираната дата на 3 декември, но […]