Борисов: Управлението на “Промяната” за 6 месеца се равнява на години COVID криза

NetNews

Щетите от гръцката финансова криза бяха около 4% от БВП. Щетите от ковид също 4%, а щетите от управлението на Кирил Петков, само спрямо Маришкия басейн за 6 месеца, са над 4% от БВП. Управлението на “Промяната” за 6 месеца се равнява на години covid криза. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Трябва по-бързо да започне строителството на 7-ия реактор на АЕЦ „Козлодуй“. Още през 2012 година направихме оценка на въздействие на околната среда, определихме площадката – сега вече имаме 100% диверсификация на ядреното гориво. Имаме и подписани договори с „Уестингхаус“ и „Фраатом“.

“Промяната” са искали да заграбят енергетиката на България. Това се казва в доклада на временната комисия, която проверяваше скандалния меморандум с Джемкорп, подписан от предишното правителство.

„Промяната“ искат да се скрият като министри зад акад. Денков. Не могат да излезнат с физиономиите си и да кажат: „Ние поемаме отговорност.“ Стоят зад акад. Денков, който беше зам.-министър по наше време, за да може Асен Василев да управлява еднолично.

Въглищните централи са спазарени за нерентабилните батерии. Това са корупционните схеми с Джемкорп, които щяха да се случат, ако не бяха паднали от власт. Кирил Петков само ги е парафирал, Асен Василев е договарял всичко, което се е случило.

Трябва ни и отговор на друг проблем. Докато Асен Василев е отговарял за енергетиката, защото явно финансите са му били хоби, защо не изтегли заем на ниски лихви, а го направи по-късно, попита Бойко Борисов.

Колко млрд. лв. са излезнали от джоба на българина за разликата в цените на горивата? Обществото трябва да получи отговор на този въпрос, за да знаят хората колко им струва на ден управлението на „Промяната“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пожар отне човешки живот в пазарджишко село

Пожар отне човешки живот в пазарджишко село. Инцидентът е станал сутринта на 4 януари. На 04.01.2023 г. в 04:57 часа в ОЦ при РДПБЗН – Пазарджик е получено съобщение за пожар в къща в с. Смилец, общ. Стрелча, обл. Пазарджик. Произшествието е ликвидирано с 1 пожарен автомобил от РСПБЗН – […]