Борис Станимиров: Доган охлади амбициите на Пеевски

NetNews

„Генезисът на ДПС е като една партия, която представлява етническите турци в България. Нейният генезис е от хора, които са се съпротивлявали на т.нар. „Възродителен процес“ и нейното устойчиво присъствие в политиката се дължи на непоклатимия вот на тези хора за ДПС.“

Това каза в студиото на Euronews PrimeTime анализаторът Борис Станимиров.

„Съвсем логично е, че за да съхрани този електорат, партията няма как да бъде оглавена еднозначно от етнически българин. Ахмед Доган като опитен политик си дава много ясно сметка за това“, допълни той.

Според него ДПС открай време проявява апетити за разширение на своята електорална география и вероятно именно това ще бъде целта на участието на Пеевски в ръководството на партията.

Досега не съм видял г-н Джевдет Чакъров да е имал изявени контакти с Република Турция, какъвто беше Карадайъ например. Това е позициониране на много нива към партията вътре.

„Думите на Доган, че ДПС е на път да се превърне в платена корпоративна платена партийна организация, е удар през пръстите към прекалено високите амбиции на Пеевски през последните месеци. Тук му се показва жълт картон“, смята Станимиров.

По неговите думи целта на ДПС е да се превърнат в легитимен коалиционен партньор.

„Моето очакване е ротацията да се случи, а напрежението и подливането на вода ще продължи. Предстоят редица тежки решения като избора на членове на регулаторите и тъй като това са персонални назначения, там има най-голямо напрежение, лобизъм, изнудване и т.н.“, коментира още анализаторът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Николай Денков ще участва в прощалната церемония с Жак Делор в Париж

Премиерът акад. Николай Денков ще участва в прощалната церемония, в която Франция и Европа ще отдадат последна почит на Жак Делор, съобщиха от правителствената информационна служба, предаде БНТ. Церемонията ще се състои днес в мемориалния комплекс „Дом на инвалидите“ в Париж. „С тъга се разделяме с този виден европеец, който […]