Британски бизнесмен иска да изгони собствениците на Манчестър Юнайтед

NetNews

Недоволството срещу американската фамилия Глейзър в Манчестър Юнайтед не спира да расте, а новината, че британският бизнесмен Майкъл Найтън е подновил интереса си към откупуване на клуба, развълнува мнозина от феновете, пише The Religion.

70-годишният британец направи опит да откупи „червените дяволи“ през 1989 г., когато бе част от борда на директорите, но намеренията му удариха на камък и той се отказа от идеята си.

„Всички знаят, че имаме нужда от нов собственик на този футболен клуб. Това искам и аз и точно такава цел съм си поставил. Бележа добър прогрес, разговарям със съответните хора, имам добри отзиви с добро финансиране“, каза Найтън пред изданието.

Парадоксът обаче е, че той официално заявява, че има състояние от около €6 млн. в момента, което далеч няма да му стигне, за да се превърне в мажоритарен собственик. По всяка вероятност ще се опита да сформира тръст, който да събере нужните средства, за да извади Глейзър от картинката.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Делян Добрев: В България не е пристигнала и една молекула американски газ

Посредниците качват цената на газа с 30% в България. Това съобщи на брифинг бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма от ГЕРБ Делян Добрев. „За последните 3 месеца сме купили газ за около 630 милиона евро, по 30% са около 200 милиона евро са прибрали посредниците. Добре ли е за […]