Британското разузнаване: Руската артилерия търси ефективно оръжие срещу украинските дронове

NetNews

Руската отбранителна промишленост се опитва да преодолее разликата в капацитета с Украйна при разработването на наземни дронове камикадзе. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че на 27 ноември ръководителят на руската компания KMZ Михаил Даниленко е обявил, че техните наземни безпилотни апарати ще бъдат изпробвани в „специалната военна операция“ с оглед установяване на серийно производство през 2024 г.

Фирмата KMZ е произвеждала различни наземни дронове и преди, но през последните месеци тя започна да рекламира своите възможности за еднопосочна атака. По данни на Даниленко устройството може да носи боеприпаси до 600 кг.

Военноморските сили са използвали наземни комплекси без екипаж от Втората световна война. Въпреки това, новите модели, наподобяващи скоростни лодки, пълни с експлозиви, в ръцете на украинските сили се очертаха като ключова способност в морската област след пълномащабното нахлуване на руските сили, посочват от британското разузнаване.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Венци Венц пусна първата си самостоятелна песен "Давам" (ВИДЕО)

Венци е на българската музикална сцена вече над 10 години като част от супер успешното хип-хоп дуо Pavell & Venci Venc’. Екстравагантната му персона, запомнящите се рими и таланта му за сцената помагат на дуета, от който е част, да изгради огромна и вярна публика, която ги следва години наред, […]