Броят на заразените в Дания и Норвегия нарасна значително

NetNews

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания и Норвегия нарасна значително през последните седмици, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Датските здравни власти съобщиха вчера, че са регистрирали увеличение със 73 процента на случаите на заразяване с коронавирус през първите две седмици на този месец. В Норвегия броят на хората, дали положителна проба за коронавирус, се е увеличил с 53 процента за една седмица. Въпреки това броят на хората, които имат нужда от болнична помощ, е малък както в Норвегия, така и в Дания.

Дания и Норвегия отмениха повечето от коронавирусните ограничения преди няколко седмици. Отменено бе задължението за носене на предпазна маска, както и изискването за представяне на коронавирусен паспорт при посещение на ресторанти и музеи. В Норвегия около 87 процента от пълнолетните вече са напълно ваксинирани срещу COVID-19, отбелязва ДПА.

Въпреки увеличаването на броя на заразените норвежкото правителство реши за момента да не въвежда ограничения на национално ниво. В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с коронавирус, а 212 души бяха приети в болница заради усложнения. Общо 75 процента от датчаните са напълно ваксинирани срещу коронавирус.

Дания

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спортът по ТВ днес (29 октомври)

Спортът и мачовете с български коментар по телевизията днес, петък, 29 октомври 2021 година: 10.40 Художествена гимнастика, световно първенство БНТ 3 13.00 Тенис, турнир в Санкт Петербург МАХ Спорт 2 15.00 Тенис, турнир във Виена МАХ Спорт 1 17.00 Волейбол, Нефтохимик – Дея Спорт Диема спорт 2 19.00 Футбол, Монтана […]