БСК иска ясни механизми за компенсация на бизнеса

NetNews

В отговор на поисканото от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров становище от Българската стопанска камара (БСК) настояват за ясни механизми за компенсация на засегнатите и за анализ и оценка на ефективността на прилаганите до момента противоепидемични мерки, съобщи БНР.

Темата за компенсаторните механизми отново е в сферата на вероятностите и разговорите пише още в писмото, в което се отбелязва, че темата за компенсациите е силно зависима от актуализацията на бюджета.

При цялата тази неяснота въвеждането на ограничения „от днес за утре“ е необосновано, подчертават от БСК.

От Стопанската камара подчертават, че поставянето на условие за процент ваксинирани работници и клиенти е дискриминационно.

Доц. Ангел Кунчев поиска сериозно затягане на противоепидемичните мерки, а министър Стойчо Кацаров помоли представителите на бизнеса за становище.

От сдруженията на заведенията заплашиха с масови протести.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха 71-годишен маниак, опипвал непълнолетна в градския транспорт

71-годишен мъж е бил привлечен от Софийска районна прокуратура към наказателна отговорност за блудство с непълнолетното момиче, съобщиха от СДВР. На 30.08.2021 г. около 20,50 часа в гр. София, ж.к.”Дружба”, в автобус, движещ се по маршрут от спирка „Разклона за Летище София” към спирка „Разклона за кв. "Абдовица” , 71-годишеният […]