Булка на кон изуми цяла България (СНИМКИ)

NetNews

Чаровна булка пристигна в кметството на смолянското село Смилян, яздейки кон. Облечена в класическа булчинска рокля и с развят воал, булката премина през цялото село, яхнала красив кафяв кон, пише Марица бг. По същия начин до ритуалната зала на кметството пристигнаха младоженецът и кумовете.

Ефектната двойка е от София. Дамян Марков и избраницата му Роси Михайлова се запознали, докато били на конен преход в района, и решили да се врекат на мястото, където е била съдбовната им първа среща.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Роси Михайлова (@rosi_mihailova1)

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Роси Михайлова (@rosi_mihailova1)

Сватбарите отсядат в къща за гости и за ритуала яхват конете до центъра, за да си кажат официално „да“. След това, пак на конете, младоженци и кумове преминаха като на парад през селото, за да отидат в местно заведение за сватбения си празник.

Хората по улиците ги поздравяваха и се радваха заедно с тях на личния им момент, разказаха местни.

Цялото село беше очаровано от оригиналния им начин да се бракосъчетаят, каза и кметът на Смилян Чавдар Червенков.

Снимките на младоженците и техните близки станаха хит в социалните мрежи.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Роси Михайлова (@rosi_mihailova1)

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Стойо Чолаков за успеха от Евробаскет на U16 национали: Момчетата доказаха, че са истински мъже!

Националният юношески отбор (U16) по баскетбол, водени от треньора Стойо Чолаков извоюва сребърни медали на Евробаскет 2023, Дивизия B. „Страхотни! България U16 се завръща в баскетболния елит”, бяха коментарите в специализирани издания по повод успехите на младежите. Ямболския наставник дебютира тази година като треньор на националния отбор при младежите и бере вече плодовете на своя труд. „Мисля половин Ямбол е седял пред компютрите си, за да ни гледа”, коментира той в интервю пред BGbasket.com и разказва за подкрепата, която е получил от близките си.
баскетболен отбор юноши 16 с треньор Ст. Чолаков