Бургаското летище чака ръст на туристи, първият чартър е от Израел

NetNews

Бургаското летище чака ръст на туристи, първият чартър е от Израел

Снимка: БГНЕС

Бургаското летище очаква ръст във всички пазари, от които ще пристигнат туристи тази година. Това каза директорът на морската аерогара Георги Чипилски. Днес летището посрещна първият чартърен полет за новия летен туристически сезон. Той пристигна от Тел Авив с 124 туристи на борда.

Със сувенири за спомен бяха посрещнати израелските туристи от първия чартърен полет за сезона. „Очертава се отново труден сезон“ – каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов: „Проблемът в момента е, че всичките продажби са в последния момент. Затова ни е много трудно да правим каквито и да било прогнози. Реално погледнато, само за една седмица напред полетите са с много, много малко записвания. Много е трудно“.

„Очакваме ръст на израелските туристи тази година“ – каза туроператорът Виолета Глухова: „Да кажа, че сме стартирали с два полета засега седмично, големи полети. Надявам се да ги пълним, като вече към може би през юли-август, ще имаме четири пъти седмично полети“.

Отливът на руски и украински туристи тази година ще бъде компенсиран с очакван ръст на полския пазар – каза директорът на Бургаското летище Георги Чипилски: „По отношение на трафика това, което ние очакваме, е да бъде по-добре от миналата година. Миналата година посрещнахме около 950 000 пътника. Тази година се надяваме да бъдат около милион и 300-милион и 400 хиляди“.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Парламентът удължи заседанието си, още днес решава проблема с АПИ

Парламентът удължи заседанието си до приемането на второ четене на промените в Закона за съдебната власт и на проекторешението за Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), свързано с разплащането с пътностроителните фирми. Първо Атанас Атанасов от „Демократична България“ поиска удължаване на работното време до приключване на промените в Закона за съдебната власт, с […]