БФС обсъжда много любопитен вариант за изпадащите отбори от efbet Лига

NetNews

БФС трябва да реши най-късно до началото на юни дали ще има изпадащи или не през следващия сезон, след като вече обяви официално, че бройката на отборите в елита нараства на 16, пише БЛИЦ.

Във футболния съюз обсъждат няколко варианта, като е много вероятно да бъде избран следният.

Изпадащи ще има – последните два тима от Първа лига директно отиват във Втора.

Ще има и бараж между 12-ия в класирането в елита и третия във втори ешелон.

Как обаче при това положение бройката на отборите ще нарасне на 16?

Тук възможностите са няколко. На изпадналите отбори от елита ще им бъде предложено да играят баражи с четвъртия и петия от Втора лига за определянето на другите два състава, които ще оформят 16-те тима за сезон 2021/22.

Ако те откажат, ще бъдат поканени други два отбора, които имат желание и финансова възможност, да се срещнат на баражите с четвъртия и петия от втория ешелон.

Разбира се всичко това в момента се коментира и не е решено на сто процента. Окончателен отговор ще има на следващото заседание на Изпълкома, което най-вероятно ще се състои в периода между 31 май – 4 юни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Bugatti „пенсионира“ Chrion на 90 хиляди километра

Пробег от 90 хиляди километра не звучи като нещо страшно при автомобилите и дори има хора, които успяват да ги „навъртят“ за една година. Когато става дума за Bugatti, нещата стоят по малко по-различен начин и това най-вероятно е Chiron-ът с най-голям пробег, като за това си има и причина. […]