Важна новина за украинското зърно

NetNews

На фона на скъпата логистика украинските фермери възнамеряват да намалят количеството посев и планират да сеят зърно в зависимост от цената на транспорта. „За да се извади цялото зърно, както е планирано (бел. ред. до 24 февруари), са необходими около 527 кораба. Обичайният темп на износ преди войната беше около 200 хиляди тона на ден. Ако планирате да изнасяте по алтернативен начин, който достига 200 USD за тон, за фермерите това е неизгодно“, казва президентът на Украинската зърнена асоциация Николай Горбачов.

По думите му голяма част от познатите му фермери възнамеряват да намалят посевите, тъй като е много по-изгодно да се изнася през морето. „Те ще бъдат готови да платят повече. Но ако вземете зърно, например от Австралия, от Южна Америка и го доставите в същите африкански страни, в които го правят украинците, ще бъде по-евтино, отколкото ние ще го доставим по алтернативни маршрути“, добави Горбачов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Задържаха мъж, ограбил дете в тролей в София

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж за извършен грабеж над 13-годишно момче. На 03.08.2022 г. около 12.30 часа в тролей в гр. София между спирка „Хотел Плиска“ и спирка „Народна библиотека“, обвиняемият А.К. отнел телефона на момчето, като силно го издърпал от ръката му. Деянието е извършено […]