Важните новини във ФАКТИ на 20.04.2022 г.

NetNews

И в българския парламент Дмитро Кулеба поиска военна помощ за Украйна

„Правителството и парламента на България знаят перфектно какво иска Украйна. Но ние подхождаме с уважение към политическата ситуация в България и оставяме на парламента и правителството да решава как, с какво и кога да подкрепят Украйна“, коментира пред представители на медиите в кулоарите на Народното събрание украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Петков се срещна с адмирал Роб Бауер

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с председателя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер. По време на разговора бяха обсъдени стратегическите планове на НАТО за укрепване и отбрана на Източния фланг. Премиерът постави акцента върху необходимостта от координация между НАТО и ЕС по отношение на инфраструктурата, която може да бъде използвана от съюзниците и за граждански, и за военни цели. Адмирал Бауер се съгласи със стратегическия подход на България и отбеляза, че споделянето на тежестта, както и на риска, са важна част от солидарността в НАТО.

Нинова: Шефът на „Кинтекс“ е бил в драстичен конфликт на интереси

Вицепремиерът Корнелия Нинова обяви, че е препоръчала освобождаването на изп. директор на оръжейния търговец „Кинтекс“ Александър Михайлов, защото е бил в явен конфликт на интереси. Това е показала проверка на инспектората към икономическото министерство.

Радев: Очакваме своевременна подкрепа за модернизация на въоръжените си сили

България очаква своевременна подкрепа от своите съюзници за съхраняване на отбранителния капацитет на Българската армия и модернизация на въоръжените си сили. Това заяви държавният глава Румен Радев, който проведе днес среща с председателя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер. В рамките на разговора бяха обсъдени рисковете и заплахите пред сигурността, произтичащи от войната в Украйна, както и предприетите мерки за повишаване на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на Алианса.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Верешчук: Хуманитарният коридор от Мариупол не проработи

Хуманитарният коридор, предвиден за днес за извеждане на цивилни от обсадения от руските въоръжени сили украински пристанищен град на Азовско море, Мариупол „не проработи, каза тази вечер вицепремиерът на Украйна, Ирина Верешчук, цитирана от Франс прес и Ройтерс. Верешчук обвини за провала Русия. „Поради липса на контрол върху собствените им […]