Ваксината срещу коронавирус може да е опасна за жените с естетични корекции на лицето

NetNews

Жени с разкрасителни процедури на лицето (инжектиране на филъри) да се въздържат от поставянето на ваксината на "Модерна", пише flagman.bg.

Това съветва проф. Илко Гетов, който е член на Европейската агенция за лекарствата, като се позовава на информацията към продукта. Експертът обяснява, че ваксината може да предизвика нежелани реакции и затова дамите трябва внимателно да се запознаят с тази възможност преди поставянето ѝ. Така под риск са редица популярни българки, сред които фолкпевиците Преслава и Алисия, известни с корекциите по лицата си. Филърите в козметологията са предназначени основно за запълване на бръчки.

"Моя проверка показа, че има два докладвани случая през декември, когато жени са се оплакали, че са получили отоци на мястото на поставянето на филърите. При едната е било 6 месеца след разкрасителната процедура, а при другата – само след 2 седмици. Може да има закономeрност, може и да е случайност. Не мисля, че две жени са достатъчни за представителна извадка, и може би трябва да се направят още клинични изследвания, за да мога да дам категорично мнение", коментира уважаваният специалист дерматолог д-р Анастасия Чокоева. И добави, че такива нежелани реакции не са установени при продукта на "Пфайзер"

Все пак лекарката посъветва жените да направят така, че да има поне един месец разлика между поставянето на филърите и ваксинирането. Както и да не си правят разкрасителни процедури между поставянето на двете дози.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Челси доминира, но трудно стигна до победа (ВИДЕО)

Челси записа трудна победа в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. "Сините" се наложиха с 1:0 като гост на Фулъм. По този начин тимът на Франк Лампард заема 7-ото място с 29 точки. Лондончани редуват силни и слаби игри, които ги свалиха от челните места на подреждането. Бъдещето на […]