Варна отказа да затвори нощните заведения

NetNews
Варна отказа да затвори нощните заведения

Снимка: БГНЕС

Във Варненско засега няма да се затварят нощните заведения. С квалифицирано мнозинство Областният координационен щаб отхвърли предложението за тяхното затваряне.

Тази изключително непопулярна мярка, ограничаваща правата на гражданите и оказваща негативно въздействие върху бизнеса, ще бъде обсъдена отново в най-кратък срок, съобразно ръста на заболяеваемост и резултатите от проверките по спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от щаба след заседанието им днес.

Постигнато е принципно съгласие за спиране на плановия прием и плановата оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна, но то ще бъде потвърдено на 17.01.2022г. след онлайн гласуване от членовете на ОКЩ, съобразно ръста на заболеваемост, съобщава БГНЕС.

Ще бъде оптимизиран контролът по спазване на противоепидемичните мерки, подобряване организацията на ваксинационния процес и възможността за улесняване достъпа на населението до ваксинация. Ще се проведе допълнителна работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Израел отваря границите си за чужди граждани

Снимка: БГНЕС Израел отмени забраната за влизане на чужди граждани, въведена с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. По информация на посолството ни в Тел Авив пътуване до Израел се допуска само за граждани, които притежават сертификат за поставени ваксини срещу COVID-19, признат от Международната здравна организация или европейски сертификат […]