Варненският митрополит Йоан към Борисов: Докато съм жив, ще се моля за Вас

NetNews

„Над един млн. лв. осигурихме за доизграждането на църквата „Св. Прокопий Варненски“ във Варна. Това е първият нов православен храм в морската столица от сто години насам! Той има фасадно осветление, както и многофункционална сграда за социални и културни дейности – със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети. Благодаря на Дядо Йоан, който ми връчи най-високия орден за заслуги към Варненската и Великопреславска епархия – „Свети Апостол Андрей Първозвани”. Това коментира премиерът Борисов във Варна, където посети църквата „Св. Прокопий Варненски“.

„Няма как да не споделя, че онова дълбоко чувство на уважение към Вас и към личността Ви, и към делото Ви за мен остават в такава дълбока степен, че докато съм жив, ще се моля за Вас“. Това посочи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан при посещението на министър-председателя.

„Вашето сърце не позволи да бъдат затворени нашите храмове“, посочи той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Млада надежда на "Левски": Уча се от Божинов

Играчът на мача между Левски и Монтана Здравко Димитров коментира постигнатата победа, а той реализира и първия гол в мача. "Играхме по-добре, домакини бяхме, надиграхме противника, направихме добра подготовка", коментира след успеха Димитров. "Вкарах с обувките на Божинов, научавам във всяка една тренировка нови неща от него, треньорът вярва в […]