Васил Пандов: В Изборния кодекс няма хипотеза за вземане на решения дали да се допусне машинно гласуване

NetNews

ЦИК не може да дописва Изборния кодекс, каза пред медиите депутатът Васил Пандов, след заседанието на Върховния административен съд, цитиран от БТА. В Изборния кодекс няма хипотеза за вземане на решения по целесъобразност дали да се допусне машинно гласуване, посочи той.

Според него избирателната комисия е потвърдила, че мотивите за отмяна на машините са свързани с мотиви, които ги няма в техния акт. В решението на ЦИК няма нищо по отношение на подписа на министъра на електронното управление. Днес ЦИК се опитва да дописва решението си, каза още Пандов.

Основните мотиви на ЦИК бяха изцяло политически и се позоваваха на разговори и твърдения, допълни на свой ред Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

ЦИК е посочила разпоредба с 30 предпоставки, без да посочва коя точно е причината за решението за отмяна на машинното гласуване. Притеснително е, че ЦИК по целесъобразност ограничи правата на гражданите, обясни още Васил Пандов.

Става дума за един разказ, че е нарушена сигурността. ЦИК няма експертиза да се изкаже, посочи още Пандов.

След решението на ВАС, което се очаква тази вечер, ще преценим дали да сезираме прокуратурата за нарушени изборни права, посочи Васил Пандов.

Той допълни, че до момента няма наказателно производство срещу заместник-министър Михаил Стойнов. А политическа отговорност, по думите му, се носи на основа на факти.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Известна рускиня се показа гола (СНИМКА 18+)

Виктория Одинцова е родена в Санкт Петербург, Русия. Жената е световно известна моделка. Вики е фенка на Формула 1. Рускинята се снима гола. Харесванията в Инстаграм валят: <blockquote class=“instagram-media“ data-instgrm-captioned data-instgrm-permalink=“https://www.instagram.com/p/Cy_H5abIulL/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading“ data-instgrm-version=“14″ style=“ background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; […]