Васил Терзиев продължава с формирането на екипа си: Никола Лютов е назначен за зам.-кмет

NetNews

Никола Лютов е назначен за зам.-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община. Той ще отговаря за управлението и структурирането на правните и административните процеси.

“Направление “Правен и административен контрол” заема ключово място в процеса по изграждането на доверие към общината. Работата на СО трябва да отговаря на високите обществени очаквания за прозрачност и справедливо управление на обществен ресурс. Визията ни за развитие на правната и административната дейност има силен антикорупционен фокус. Планираме да създадем ново звено, което да има една единствена цел – антикорупция.
Юридическите структури на Столичната община, със своя голям екип и досег до множество сфери на правото, имат и огромен потенциал да се превърнат в място за обучаване и развитие на правен талант и това ще бъде още един важен фокус на нашето управление. Желанието ни е СО да привлича млади, енергични и компетентни юристи, които обичат това, което правят и искат да се развиват кариерно”, коментира Лютов.

Никола Лютов се дипломира като бакалавър по право в Лондон, специализира Международно бизнес право в Атина и завършва магистратура по Финансово право в Чикаго с фокус върху корпоративна и банкова несъстоятелност и преструктуриране.

Придобива правен опит в световни лидери в индустрията като KPMG, Deloitte и CMS Cameron McKenna. Работи като консултант на частна практика в сферата на финансовото право, несъстоятелността, преструктуриранията и
управлението на инвестиционни активи.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Дунчев разкри: Държавните земи на България са раздадени на олигарси за жълти стотинки

„Политиците са много добри артисти, добри манипулатори, на мен ми беше нунжо много дълго време, за да им разбера схемите, а за обществото е още по-трудно“. Това призна пред радио „Дарик“ природозащитникът и бивш депутат от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев. Той посочи, че много малко депутати споделят каузи в интерес […]