Великобритания ни „купува“ машините за парламентарния вот ?!

NetNews

Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха среща с официалния представител на производителя на машини за гласуване „Смартматик“ във връзка със закупуването на допълнителния брой машини, необходими за предстоящия вот.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Разговорът, който се проведе в Министерския съвет, беше иницииран по идея на правителствата на Великобритания и България.

Срещата беше предшествана от разговор на министъра на финансите Асен Василев с фирмата производител в Министерството на финансите. Цялата информация и параметрите, обсъдени по време на разговорите, са предоставени на Централната избирателна комисия, за да може независимият държавен орган да вземе информирано решение по казуса. По време на срещата в Министерския съвет британският посланик изрази категоричната си подкрепа за честното провеждане на изборите у нас. Двете страни се увериха взаимно в усилията си предстоящите парламентарни избори да бъдат проведени прозрачно и демократично.

Междувременно стана ясно, че ЦИК проведе работна среща с министъра на финансите и с представител на фирмата "Смартматик", производител на машините за гласуване.

Министерството вече потвърди, че ще осигури допълнителни средства за необходимите допълнителни 1 500 машини за вота на 11 ти юли.

Комисията реши още да покани утре на официални преговори фирмата "Сиела Норма" по обявената обществена поръчка за логистиката за машинния вот на 27 ми юни за частичните кметски избори и за парламентарните през юли.

От фирмата се очаква да представи подробна ценова оферта по отделните компоненти на поръчката – за модифициране на софтуера, подготовка и техническо обслужване на машините, транспорт до областните центрове и обучение на секционните избирателни комисии. Максималната допустима цена, която може да плати ЦИК за тези дейности е 4 милиона и 350 хиляди лева без ДДС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чеферин с ново предупреждение към Ювентус, Реал Мадрид и Барселона

Президентът на УЕФА Александър Чеферин отново предупреди Ювентус, Реал Мадрид и Барселона, че не са отървали Суперлигата. "Справедливостта понякога е бавна, но винаги идва", заяви Чеферин. Дисциплинарната комисия официално прекрати дисциплинарното производство срещу клубовете поради съдебни действия, предприети в мадридски съд. А това означава, че тези клубове със сигурност ще […]