Взрив уби 10 иракски полицаи

NetNews

Десет членове на иракската федерална полиция са били убити в неделя при бомба, поставена от екстремисти по пътя в няколко полицейски коли в северната провинция Киркук, съобщи телевизионният канал Ал Арабия.

По-рано беше получена информация за 8 загинали служители на МВР.

По време на експлозията служители на реда са патрулирали в района близо до село Ал-Хувейджа, северозападно от столицата на провинцията. Полицията е нападната от засада на бойци на терористичната групировка „Ислямска държава“, чиито разпръснати отряди все още действат в Северен Ирак.

Според новинарския портал Shafaq News, след експлозията е избухнала престрелка между силите за сигурност и група радикалисти, които са устроили засада. Един от бойците е убит. В момента в района на Ал Хувейджи полицията провежда мащабна спецоперация за залавянето на успелите да избягат терористи.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тристранката ще обсъди увеличението на минималната заплата

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проекта на правителствено постановление за увеличение на минималната работна заплата от 1 януари догодина на 770 лева. Заседанието е насрочено за 22 декември. В дневния ред са включени и промени в Наредбата за медицинската експертиза, съобщават от БНР. Проектът на правителството предвижда от […]