Вигенин: Съставянето на кабинет не е обсъждано в US посолството

NetNews

Съставянето на кабинет е отговорност на партийните лидери и то не може да бъде обсъждано в чужди посолства.

Тази позиция на заместник-председателя на БСП Кристиан Вигенин бе разпратена до медиите, след като по-рано днес се появи информация за среща в американското посолство с български политици.

Ето пълното изявление на Вигенин:

“Във връзка с публикации в медии, според които на среща в посолството на САЩ зад гърба на партийните лидери е коментиран бъдещ кабинет, заявявам, че това категорично не отговаря на истината.

Става въпрос за рутинна среща, на която беше изпратен досегашният политически съветник на посолството Марк Норбърг и беше посрещнат новият Арън Коуп. На срещата присъстваха отговарящите за външната политика на парламентарно представените партии.

Не са обсъждани въпроси, свързани с формирането на кабинет. Подобни въпроси от националната политика не може да са предмет на дискусия в чужди посолства. Отговорността за съставянето на бъдещия кабинет е на лидерите на партиите, при спазване на конституционните процедури и при пълна прозрачност пред гражданите.”

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Прогноза за пазара на жилища до края на годината

Перспективите през следващите месеци са темпът на растеж на цените да се забави, тъй като вече се усеща известно разколебаване и охлаждане на интереса на купувачите над определени ценови нива. Наред с това, следва да се отбележи стабилизирането на цените на материалите и активизиране на продажбите на проекти ново строителство. […]