Вигенин с остър коментар: Липсата на оставка на здравния министър поставя петно върху цялото правителство

NetNews

„От днес 80% от българите на практика са в локдаун. Без компенсации. Една голяма част от тях са без перспектива да излязат някога от него”, написа в личния си профил Кристиан Вигенин снощи.

Водачът на ямболската листа на „БСП за България” дава конкретни примери от разговори с хора, поставени през безизходица.

„Знам, че сертификатът е временно решение да заживеем по-спокойно, макар и не по-свободно. Но начинът, по който се прави у нас, е издевателство.

В Европа е така ли? Не, не е. Там подготвяха с месеци въвеждането на сертификатите. Там водиха умни и активни кампании в подкрепа на ваксинацията. Там хората се третират като граждани с права, които сами трябва да стигнат до решението за ваксиниране, а не като стадо овце, на което от днес за утре да се сложат ушни марки.

Провалът в справянето с кризата е грандиозен и липсата на оставка от министъра поставя петно върху цялото правителство”, казва категорично Вигенин.

„Аз съм ваксиниран, от първите. Вярвам в науката. Агитирам и публично, и в частни разговори хората да се ваксинират”, споделя още той и завършва с призива:

Приятели, ваксинирайте се! И не заради сертификатите, а защото ваксината спасява живот, доказано. Един ден ще се освободим от ковид-19. Но преживяното дълго ще горчи. Защото народът е казал, че насила не можеш да дадеш, можеш само да вземеш. А усещането за насилие ще остане, дори вчерашните решения да произведат някакъв резултат.

Пазете се и бъдете здрави!”

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чуждите инвестиции се сринаха с 60%

Преките чужди инвестиции в страната от януари до август 2021 г. възлизат на 797,1 млн. евро, като намаляват с 1,23 млрд. евро, което е с 60,7% спрямо същия период на миналата година, обявиха от БНБ. Само през август чуждите инвестиции са 165,6 млн. евро при 288,2 млн. евро година по-рано. […]