Володимир Зеленски: Все още нямаме достатъчно оръжие за отбрана

NetNews

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна все още не разполага с достатъчен брой системи за противовъздушна отбрана, за да защити цялата си територия и да свали всички вражески цели и врагът се възползва от това.

Това каза той в ежедневното си видеообръщение, цитирано от „Укринформ“.

„За съжаление държавата ни все още не разполага с достатъчно качествени системи за противовъздушна отбрана, за да защити цялата ни територия и да унищожи всички вражески цели. Врагът се възползва от това, както направи и днес, когато предприе поредната терористична атака срещу града с ирански дрон, поразявайки жилищни сгради и сградата на Службата за сигурност на Украйна. В резултат на тези удари има ранени и убити. Моите съболезнования!“ каза Зеленски.

Той също така добави, че Украйна ще „направи всичко възможно и невъзможно, за да направи нашата система за противовъздушна отбрана най-мощната“.

„Днес командващият ВВС генерал Олешчук ми докладва за действията ни по укрепване на противовъздушната отбрана. Целта е украинският небесен щит да може да защити цялата ни територия от руския терор, а в бъдеще и да стане основа за европейския небесен щит. Това е абсолютно необходимо и абсолютно възможно“, каза Зеленски.

Войници от зенитно-ракетните войски на ВВС на Украйна вече са свалили над 3000 руски цели, което е спасило живота на хиляди украинци и е запазило стотици критични инфраструктурни обекти, каза още Зеленски.

Повече от 3000 цели са свалени: повече от 180 самолета, над 130 хеликоптера, близо 40 балистични и над 1000 крилати ракети, повече от 1600 дрона от различни видове. Всичко това означава хиляди и хиляди животи, спасени от вас, стотици критични инфраструктурни съоръжения, които сте защитили“, каза той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ваня Григорова: Политиците нямат желание да увеличат минималната работна заплата

Основното ни притеснение е, че няма заложено увеличение на доходите на българските работници, няма заложено увеличение на минималната работна заплата. Това каза в сутрешния блок на БНТ икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова по повод проектобюджета за 2023 г. Очевидно е, че политиците нямат желание да увеличат минималната работна […]