Времето днес, прогноза за неделя, 10 септември: Слънчево, повече облаци и слаби превалявания в източните райони

NetNews

През нощта ще се задържи безоблачно, в повечето райони – и почти тихо, предаде БНТ. Сутринта ще е сравнително хладно, с минимални температури между 10° и 15°, в Североизточна България дори по-ниски – до около 7°. Максималните ще са почти без промяна – между 25° и 30°, в София 26°. Ще се задържи предимно слънчево, с повече облаци и вероятност за слаби превалявания след обяд в източните райони от страната. Вятърът ще остане слаб, в Източна България и по Черноморието – до умерен, от североизток.

На морския бряг също ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, само на отделни места – и слаби превалявания. Максималните температури ще са около 25 – 27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето продължава да е около 3 – 4 бала.

По-често слънчево ще бъде и в планините. По-съществени увеличения на облачността ще има главно в Родопите и на отделни места там в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна направи Борис Джонсън "доктор хонорис кауза"

Бившият британски премиер Борис Джонсън посети Украйна, където бе удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ в лвовския университет „Иван Франко“, предаде БНР. Обикновено това е докторска степен или по-рядко магистърска степен и може да бъде присъдена на човек, който няма връзка с присъждащата званието академична институция. Такъв е и […]