Все повече германци са недоволни от работата на правителството

NetNews

Германците отправят сериозно предупреждение към политиката: според новото представително изследване на общественото мнение, проведено от infratest dimap, доверието в управляващите е достигнало най-ниското ниво от началото на пандемията досега. Мнозинството смята, че имунизациите в страната трябва да вървят по-бързо, да се ползват повече бързи тестове и по-бързо да се разхлабват ограниченията.

Какво мислят германците за мерките?

Локдаунът в Германия беше удължен до края на март, но бяха приети и мерки за разхлабване на ограниченията. 47% от анкетираните оценяват досегашните мерки като адекватни, а 20% пледират дори за допълнителното им затягане. В същото време обаче расте критиката към действащите мерки срещу пандемията. В началото на февруари вече 22% са били на мнение, че мерките са прекалено строги. Сега това мнение се споделя вече от 30%. Близо 53% се изказват за поне частично премахване на ограниченията, а за цялостната им отмяна се обявяват 10% от анкетираните. 34% обаче държат твърдо на запзаването на сегашните мерки.

27% от анкетираните биха приветствали пълно отваряне на магазините и търговските площи, а 55% – поне частично. Подобни са и настроенията спрямо отварянето на ресторантите. Малко по-строго германците гледат на отварянето на кината, музеите и театрите – едва 19% са за пълното им отваряне, а 49% – за частично. Германските граждани изразяват значително недоволство от начина, по който политиката организира имунизационната кампания. Близо 74% са недоволни от доставките на ваксина, а 73% – от организацията на имунизациите. Около 70% са и тези, които не одобряват организацията на мерките в училищното образование и детските градини, както и предоставянето на помощи за фирмите и самонаетите лица. Лоши оценки получава правителството и за начина, по който взима и обявява решенията за мерките – 65% са недоволни.

И доверието към Меркел спада

Като цяло одобрението към правителството намалява. След 55% одобрение през миналия месец, в момента то е спаднало до 50%, а 49% от анкетираните гледат на работата му критично. Това е най-лошата стойност за кабинета в Берлин от началото на пандемията през миналата година досега. Работата на федералната канцлерка Ангела Меркел все още се оценява положително, но и в доверието към нея е регистриран спад – от 69% в началото на февруари до 64% сега. Така одобрението към нея в момента е на най-ниското ниво от април миналата година, когато то също възлизаше на 64%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Рулца от тиквички с козе сирене

Необходими продукти (за 2 ролца): 1 голяма тиквичка 50 гр саламурено козе сирене 20 гр крема сирене 15 мл лимонов сок Сол Смлян черен пипер Сушена мащерка 8-10 листа от бейби спанак Зехтин екстра върджин Начин на приготвяне: Измийте тиквичката и я нарежете на 10 тънки резена. Можем да използваме […]