Всички държави-членки на ЕС трябва да въведат тестове за пристигащите от Китай

NetNews

Италианският премиер Джорджо Мелони смята, че в целия ЕС трябва да се въведе тест за коронавирус за пристигащите от Китай. „Разпространението на коронавирус беше под контрол в Италия, при новите условия в Китай ние веднага взехме мерки (въведохме тест за пристигащи от Китай). Но такава мярка може да се приложи в нашия случай само при директни полети. Вярвам, че тестът за пристигащите от Китай трябва да бъде общоевропейска мярка“, каза министърът на здравеопазването Орацио Скилачи.

„Също така е важно да разберем какво се случва и дали внесените случаи, докладвани в Италия, са познати варианти на коронавируса“, каза тя, добавяйки, че досега няма тревожни случаи.

„Случващото се в Китай показва, че ограничаването на личната свобода няма желания ефект“, каза тя за възможността за нов локдаун.

Италианското министерство на здравеопазването реши да направи тест за коронавирус на всички, пристигащи от Китай. Сред тях се регистрира висок процент заразени с коронавирус.

Китай облекчи анти-COVID ограниченията в началото на декември, след което беше регистрирано широко разпространение на коронавируса в страната. Според експерти това са отслабени щамове, така че заболяването обикновено протича в доброкачествена форма и вероятността от смърт е изключително ниска.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джокович може и да е простил, но никога няма да забрави депортацията си от Австралия преди година

Новак Джокович направи любопитно признание при завръщането си в Австралия една година след злощастните събития около пандемията, които наложиха депортацията му от страната. Той е категоричен, че е простил за отношението към себе си, но също така няма никога да забрави преживяното. „Това е едно от онези неща, което остава […]