Втора бомба беше открита в руския град Белгород, властта нареди евакуация

NetNews

На мястото на експлозията в руския град Белгород, където в четвъртък падна авиационна бомба от руски самолет Су-34, е открита още една бомба. Това съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

По думите му сапьори са открили бомбата. Специалистите по взривове на руското министерство на отбраната са решили да я неутрализират на полигон.

Руски военен самолет Су-34 пусна в четвъртък боеприпаса над града, който се намира близо до границата с Украйна. Последвалата експлозия образува кратер с радиус 20 метра.

Взривът нанесе щети на няколко паркирани коли. В една от жилищните сгради са унищожени четири апартамента. Пострадали са трима души. Руските военни казаха, че бомбата е пусната неволно.

Гладков каза, че ще бъдат евакуирани жителите на 17 жилищни блока в радиус от 200 метра. По предварителни данни става дума за над три хиляди души.

Според телеграм канала Baza въздушната бомба е под земята. По предварителна информация снарядът FAB-500 се е врязъл на седем метра дълбочина. Началникът на Министерството на извънредните ситуации за региона твърди, че намерените боеприпаси по експертна оценка не са взривоопасни.

Източник Радио Свободна Европа / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тежка катастрофа с камион на пътя София - Варна, има загинал

Снимка: БГНЕС Мъж е загинал при инцидент на пътя София – Варна, в района на село Български извор, съобщи говорителят от областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова. Катастрофата е станала тази нощ, около 2:50 часа, между насрещно движещи се лек автомобил, с водач 44-годишен от село Глогово, и […]