Втори медал за България на олимпийския младежки фестивал в Марибор

NetNews

България спечели още един медал в последния ден на олимпийския младежки фестивал в Марибор, Словения. В скока на височина Ирен Саръбоюкова грабна бронза със 180 см, шампионката Ела Обета от Германия и сребърната Валерия Смирнова от Естония преодоляха по 183 см. Българката скочи от първия опит 170 см, после от втория 174 и 177 см, след това пак от първия опит премина над 180 см и завърши с три неуспеха на 183 см., предава БТА.

Веднага след награждаването Ирен Саръбоюкова бе поздравена по телефона първо от председателя на БОК и световна рекордьорка в нейната дисциплина Стефка Костадинова. В тройния скок българският представител Зинга Рафаел Барбоса Фирмино се класира десети с 14.00 м, златото бе за Йоанис Гарциос от Гърция с 15.73 м.

Бронзът на Саръбоюкова е втори медал за България на фестивала в Словения след среброто на Радина Величкова в скок на дължина.

В джудото смесеният ни отбор стартира с победа 4:1 над Естония, но после отстъпи с 3:4 пред грузинците.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Проф. Красимир Антонов: Всеки ден в България умира по един човек от хепатит

Ежедневно 1,1 млн. души в света умират от вирусен хепатит В и С. В България от тези видове хепатит умира по един пациент на ден. Към 87 000 души в страната ни са с хепатит С и около 250-300 000 души са с хепатит В. Това заяви председателят на Дружеството […]