Възможно разцепление между ПП и ДБ

NetNews

Възможно разцепление между ПП и ДБ

Снимка: БГНЕС

Трудно би било да се сформира правителство.

Още по темата

3 апр 2023 13:06

94

3 апр 2023 10:49

1

Спънката са местните избори, които ще са ключови за страната. Невъзможността за коалиция идва и от културологичен сблъсък. ГЕРБ и ДПС биха влезли в коалиция, но на ПП как ще се отрази това? Те биха били губещи, каза политологът Ирена Тодорова за Нова Нюз.

Според политолога доц. Милен Любенов беше очаквано, че при смесване на двата вота и превръщането на машините в принтери, ще има хаос.

„Нужно е да отпадне управлението на служебното правителство, като се състави редовен кабинет. Няма да има коалиция, а експертно правителство, което да реализира определени приоритети. Често емоциите и личното его надделяват, така че е важно какви послания ще излъчат политиците. Възможно е разцепление в коалицията на ПП и ДБ – едините да искат коалиция с ГЕРБ, другите не“, заяви той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Политолог: Ниша за нови партии у нас винаги има

Възможностите за сформиране на правителство включват кабинет между първите две коалиции или експертно правителство, което ГЕРБ биха предложили. Христо Иванов сякаш е по-склонен съм търсене на някакъв компромис, докато лидерите на „Продължаваме промяната” са по-радикално настроени, което може да бъде предпоставка и за някакъв тип разцепление, коментира Милен Любенов, политолог, […]