„Възраждане“ поиска оставката на Нинова заради българско оръжие в Украйна

NetNews

Парламентарната група на партия „Възраждане“ поиска оставката на вицепремиера Корнелия Нинова заради подпомагането на Украйна с оръжие през средства в европейския фонд, за което обяви вчера върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел.

„Не се разследва и по какъв начин в Украйна има българско оръжие, каквито сведения излязоха по медиите“, добави в декларация от трибуната депутатът Елена Гунчева. Припомняме, че Нинова на няколко пъти отрече твърденията, че страната ни изнася оръжие за Украйна.

Да може пак да се гласува с хартиена бюлетина, защото на изборите за 46-то и 47-мо Народно събрание (настоящото) в над 90% от секциите …

„Кога Корнелия Нинова ще подаде оставка и БСП ще напусне коалицията“, попита тя, като припомни обещанието на лидера на БСП в оставка, че партията ѝ няма да гласува за изпращане на военна помощ на Киев и дори ще напусне управлението, ако това се случи. 

„Явно е, че България оказва военна помощ на Украйна чрез европейския механизъм, въпреки мнението на българския народ, и това става с участието на правителството. Ето защо призоваваме Нинова да подаде оставка, както вече декларира“, апелира Гунчева. 

В отговор от БСП отрекоха това да е вярно. „Изнесохте твърде невярна информация, така че се съобразявайте с реалните факти“, реагира социалистът Борислав Гуцанов. „БСП сме казали пределно ясно, че няма да участваме в гласуване за военна помощ в подкрепа на Украйна“, реагира Гуцанов.

„Нинова е заявила своята позиции и като вицепремиер, и като лидер на БСП, не правете внушения. Казвайте истината“, призова депутатът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петков: Днес да бъде одобрено моментално плащане на 600 млн. на пътните фирми

Снимка: архив, БГНЕС Понеже има и протест на строителни и транспортни фирми, искам ясно да кажа, че днес се надявам да мине през правна комисия към Народното събрание предложението за моментално плащане на над 600 млн. лв. на строителните фирми. Това каза преди началото на редовното заседание на кабинета министър-председателят […]