Вълк избяга от зоопарка в Хасково (ВИДЕО)

NetNews

Вълк избяга от зоопарка в Хасково. Сагата с животното всъщност е доста дълга. То обикаля край града от месеци и след като най-после било хванато и настанено в зоокъта, успяло отново да излезе на свобода.

„Историята е от преди три месеца. Тогава се появяват сигнали от граждани на телефона на Общината, че в лесопарк „Кенана” се забелязва животно, което много наподобява вълк. То излиза и се приближава близо до хората. Сигналите за три месеца са не по-малко от 60-70”, обясни Щерьо Янев пред Нова тв.

Той посочи, че залавяното на вълка е било трудно. Били са необходими доста усилия, положени в рамките на няколко дни. След като животното било настанено в зоопарка, то обаче избягало.

„След разговор със служителя, който в момента е временно отстранен, стана ясно какво се е случило. При захранване сутрин той е влязъл през вратата, животното е било дружелюбно. Служителят явно е подценил ситуацията, въпреки че има строги правила, и вълкът е успял да излезе”, добави Янев.

Той беше категоричен, че животното е дружелюбно и не е опасно.

„Клиповете в социалните мрежи показват, че животното си играе с хората, с техните домашни любимци. И вчера не е проявило агресия. Очевидно е свикнало с хората”, заключи Янев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доналд Тръмп се радва на подкрепа

Доналд Тръмп направи няколко медийни изяви, съобщи FOX News. Това са първи изявления на предходния държавен глава на САЩ. Той запази мълчание докато течеше процеса в Сената. Тръмп определи социалната платформа Туитър като скучна. Припомня се, че от там забраниха на профила му да публикува ново съдържание. Към момента той […]