Външният министър: Шокиран съм от новините от Кабул

NetNews

Служебният министър на външните работи Светлан Стоев осъди атентата в Кабул с публикация в Twitter.

“Шокиран съм от новините от Кабул", написа Стоев и добави, че защитата на човешкия живот, осигуряването на безопасен коридор и незабавното възстановяване на сигурността и реда в Афганистан са от най-висок приоритет.

От МВнР съобщават, че български гражданин и неговото семейство са били евакуирани от Афганистан и че вече се намират на сигурно място в европейска държава.

Евакуацията на четиримата души от Кабул е извършена от дирекция „Ситуационен център" на МВнР със съдействието на Европейската служба за външна дейност и няколко български посолства, с евакуационни полети на Белгия и Испания. Министерството на външните работи изразява своята благодарност към Белгия и Испания за оказаната подкрепа и споделена солидарност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж прекоси Канада на ролери заради важна кауза (СНИМКИ)

Жител на Канада измина с ролери над 6200 мили в родината си, за да насочи общественото внимание към опазването на пчелите, като същевременно постави нов световен рекорд на Гинес, съобщиха БТА и ЮПИ. Зак Чоботър се качва на ролерите на 25 май в Уистлър, Британска Колумбия, и пристига в началото […]