В Испания разкриха финансовите параметри по трансфера на Рюдигер в Реал Мадрид

NetNews

Испанското издание “Марка” посочи финансовите параметри по сделката по преминаването на Антонио Рюдигер в Реал Мадрид. Германският защитник ще се присъедини към “лос бланкос” през лятото със свободен трансфер, след като договорът му с Челси ще изтече на 30 юни. Трансферът вероятно ще бъде обяване официално след края на сезона, но се смята за сигурен.

Според “Марка” годишната заплата на Рюдигер на “Сантиаго Бернабеу” ще е 9 милиона евро. Това обаче далеч не е всичко, тъй като 29-годишният бранител ще получи и бонус за подписването на договора с “лос меренгес” на стойност 8 милиона евро. Той ще бъде изплатен на играча в рамките на четирите години по договора му с испанския гранд – по 2 милиона евро на сезон. Така, според “Марка”, германецът ще получи общо 44 милиона евро от новия си клуб, което е с 11 милиона по-малко от желаното от играча.

От испанското издание добавят, че комисионите по сделката са на стойност 15 милиона евро, така че цялостната инвестиция на Реал Мадрид е 59 милиона.

Пристигането на Рюдигер на “Бернабеу” ще подсили защитата на отбора в няколко отношения, отбелязва “Марка”. Той ще внесе опит и допълнителна поливалетност в отбраната, а освен това притежава и лидерски качества. В допълнение към това идването му от една страна ще увеличи конкуренцията в центъра на защитата, а от друга – ще даде възможност на австриеца Дейвид Алаба да играе по-често като ляв бек, или дори евентуално в халфовата линия, по треньорска преценка.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сладкиш със сладко и орехи: Петъчна рецепта на ямболската гимназия по туризъм

Днешната ни рецепта идва от учениците от 10А клас, специалност „Кетъринг” в ПГТ „Алеко Константинов. Те ни дават бърз и лесен начин да си направим домашен постен сладкиш със сладко и орехи. В рубриката показваме как се приготвят ястия по рецепта, проверена и препоръчана от Ямболската гимназия по туризъм. Преподаватели и ученици споделят професионалните си познания в кулинарното изкуство.