В кадър: Жителите на „Мусагеница“ отново на протест

NetNews

В кадър: Жителите на "Мусагеница" отново на протест

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жителите на столичния квартал „Мусагеница“ отново излязоха на протест срещу инвестиционно намерение за строеж на 35-метрова сграда. Хората са недоволни, защото смятат, че ще им бъде отнет пешеходният достъп до метрото и спирки на градския транспорт, а и голяма част от дърветата в района ще бъдат унищожени.

Теренът е станал частна собственост на Петьо Блъсков. Преди това е бил общински и предназначен за зелени площи. На мястото има изкопани дупки за основа на строеж, като някои от хората твърдят, че доскоро периметърът е бил и заграден.

Строежът е обект и на съдебни битки, които се водят от 2018 г., но делото продължава.

Преди две седмици кметът на район „Студентски“ Петко Горанов заяви, че части от спорния терен са продадени през 2004 г. и 2012 г. След това през 2018 г. с решение на общинския съвет е одобрен план за застрояване.

В своя позиция Петьо Блъсков заяви, че и трите имота попадат в подробен устройствен план, той е надлежно одобрен от общинския съвет, а всички съдебни производства, засягащи споменатите имоти са приключили в негова полза с влезли в сила решения на Административен съд – София-град и ВАС.

Жителите на „Мусагеница“ обаче твърдят, че делата не са приключили.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бетано приложение за телефон – За и Против

С нахлуването на толкова много букмейкъри през последните години, някои от тях определено изпитват трудности с налагането си на пазара, както и на своите продукти Един от операторите, дошли на територията на България в последните година-две е Betano. Букмейкърът не губи време, след като получи лиценз и веднага създаде Бетано […]