В ОУ „П. Р. Славейков“ – Ямбол отбелязаха Международния ден на книгата

NetNews

Под мотото „Светът е оцелял, защото се е смял“ премина отбелязването на Международния ден на книгата и авторското право в третите класове на ОУ „П. Р. Славейков“ – Ямбол. Познатите вече на децата кака Евдокия и кака Дария от читалище „Зора“ четоха хумористични приказки от Елин Пелин и също толкова забавни стихотворения от Виктор Самуилов.

Децата искрено се смяха на приключенията на юнака Гюро и неговите другари и на белите, които малките пакостници сътворяват в произведенията на В. Самуилов.

Интересно и вълнуващо стартира в училището Националната седмица на четенето, която се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката. В нея активно се включиха учениците от начален и прогимназиален етап с инициативи за насърчаване на интереса към четенето. Бяха проведени вдъхновяващи срещи на ученици от 1-4 ти клас с техните по-големи съученици от прогимназиален етап на обучение. Седмокласниците прочетоха на по-малките текстове от български и чужди автори.

Историите, представени и разказани от почти връстник, се оказаха интригуващи и провокираха интереса на децата към герои, случки и послания. Малките срещи тази седмица показаха, че любовта към книгите няма да бъде загърбена, независимо от новите технологии, и всяка история, разказана от подходящия пример и със сърце, може да вдъхнови нови читатели.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спор в Европарламента за броя на българите в РСМ

Снимка БГНЕС 3500 са българите в Северна Македония – това каза пред външната комисия на Европейския парламент министърът на външните работи на страната Буяр Османи. На тези данни възрази евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев. Българските евродепутати повдигнаха отново въпроса за малтретирането на сънародниците ни в страната. Ковачев нарече „безпрецедентни“ обвиненията […]