В Русия е създадена първата комисия за частична мобилизация

NetNews

Първата комисия за частична мобилизация е създадена в Русия – открита е в Санкт Петербург. Това съобщава РИА Новости с позоваване на пресслужбата на губернатора Александър Беглов.

Според представители на градския управител Беглов лично е ръководил комисията. „Тя (комисията) се ръководи от Александър Беглов, заместник-ръководител е военният комисар на града Сергей Качковски. Комисията ще работи в съответствие със задачата, която Генералния щаб ще постави на Санкт Петербург “, цитира агенцията изявление на пресслужбата на губернатора.

По-рано руският президент Владимир Путин се обърна към руснаците с изявление за началото на частична мобилизация в Русия.

Указът за провеждане на мобилизационни мерки вече е публикуван на сайта на Кремъл. Шефът на МО обясни необходимостта от частична мобилизация с дългата фронтова линия.

Източник: РИА Новости

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Костадин Ангелов: Заради ПП загубихме година и половина за новия южен вход на Велико Търново (ВИДЕО)

Присовските завои край Велико Търново са болна тема за всички, които пътуват от тук. Наглед локален, но всъщност проблем с регионално значение. Тази отсечка е опасна. По нея се движат много камиони, а лентите са само две. Това написа водачът на листата на ГЕРБ/СДС във Велико Търново и бивш здравен […]