Гаф на УЕФА: България играе срещу… България, а не със Северна Македония

NetNews

Срещата от Лигата на нациите между Република Северна Македония и България се превърна в нещо много повече от обикновен футболен мач, тъй като стана видимо, че настроенията в Скопие са повече от враждебни срещу нас. Масло в огъня обаче наляха и от Европейската футболна централа, където допуснаха комичен гаф в профила си на португалски език в Twitter.

Там името на Северна Македония бе изписано като България в публикацията, която известяваше началния час за срещата. Така изглеждаше сякаш страната ни ще играе сама със себе си.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“pt“ dir=“ltr“>⚽️ ?ℕÍℂ?? ⚽️<br><br>? Arrancam os jogos desta segunda-feira da Jornada 6<br><br>Mais um dos apurados para a fase final definido esta noite❗ <br><br>??????? ? <a href=“https://t.co/Kxb7EddwwK“>https://t.co/Kxb7EddwwK</a><a href=“https://twitter.com/hashtag/NationsLeague?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#NationsLeague</a> <a href=“https://t.co/I4XOgho3qX“>pic.twitter.com/I4XOgho3qX</a></p>&mdash; UEFA.com em português (@UEFAcom_pt) <a href=“https://twitter.com/UEFAcom_pt/status/1574470913835372558?ref_src=twsrc%5Etfw“>September 26, 2022</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Народният мъдрец все пак е казал, че „грешката е вярна“, защото на почти целия цивилизован свят му е известно, че двете държави са част от едно цяло, колкото и неприятно да звучи това на северномакедонските националистически организации.

И така у нас тази грешка на УЕФА със сигурност ще се приеме с усмивка, докато у съседите ни едва ли ще са толкова положително настроени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Манолова: Няма как да си разписвал износ на оръжие и сега да се правиш на гълъб на мира

„Лидерите на четворната коалиция фалшиво и лицемерно обявяваха, че са за мирни преговори между Русия и Украйна, а в същото време разписваха сделки за оръжие“, каза в предаването „Лице в лице“ Мая Манолова от „Изправи се, България“. По думите ѝ хората се страхуват да не бъдат въвлечени във война, дори […]