Генчовска е на посещение в РС Македония

NetNews

Министърът на вътрешните работи Теодора Генчовска е на работно посещение в Република Северна Македония. Визитата е по покана на нейния колега Буяр Османи, предаде dariknews.bg.

Посещението е с цел продължаване на диалога между министерствата на двете страни относно отворените двустранни въпроси, свързани с изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Във фокуса на разговорите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония.

През последната седмица у нас възникна напрежение, след като се появи информация, че се готви среща между Румен Радев и Кирил Петков с френския президент Макрон. Франция имала план, по който България да вдигне ветото на Скопие за ЕС.

В същото време първият ни дипломат се оплака, че съветниците на министър-председателя „саботират политиката на МВнР по линия на РС Македония“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

15 загинаха при огромен пожар в Бангладеш ВИДЕО

15 души загинаха при огромен пожар в депо за контейнери близо до бангладешкия пристанищен град Читагонг, на 216 километра южно от столицата Дака, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес. Между 150 и 170 души са ранени, допълват световните агенции Пожарникари се борят да овладеят огнената стихия. Властите предупреждават, че […]